I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

> COMUNICACIÓ

La Cambra de Comerç de València és òrgan competent per a administrar els procediments d'Acord Extrajudicial de Pagaments.

17/07/2019


La Cort d'Arbitratge i Mediació de València en col·laboració amb el Consell General del Poder Judicial i els òrgans de la Jurisdicció Contenciós Administrativa de València, han posat en marxa un projecte pilot per a impulsar la Mediació Contenciós Administrativa comprometent-se a impulsar aquest instrument com a fórmula de resolució dels conflictes que puguen plantejar-se entre les Administracions Públiques i els ciutadans o les empreses.

 

Què és la mediació contenciós adminsitrativa?


És un procediment en el qual les parts d'un procés contenciós administratiu, per derivació judicial, intenten amb l'ajuda d'un mediador aconseguir un acord total o parcial, sobre les diferències existents entre ells, arribant a la solució del seu conflicte.

 

Com s'inicia una mediació contenciós administrativa?


S'inicia per derivació judicial dels òrgans judicials del jurisdicció contenciós administratiu de la província de València. Aquests podran derivar a mediació els assumptes que estimen oportuns, prèvia anàlisi de la seua viabilitat i ateses  les circumstàncies del cas concret. També es podrà derivar a instàncies de part quan l'òrgan judicial al qual es faça tal petició el considere adequat.

 

Qui prestarà el servei de mediació?


Els òrgans judicials derivaran a la Cort d'Arbitratge i Mediació de València que prestarà el servei de mediació, facilitant l'accés i l'organització d'aquesta. La Cort designarà un mediador idoni per a dirigir el procediment de mediació seleccionant-lo entre els quals conformen el cens de mediadors de la secció contenciós administrativa d'aquesta institució,llevat que les parts de comú acordproposaren a la Cort, i s'estimaraadequada per aquesta, la persona quehaja d'assumir la funció de mediació;persona que en tot cas ha de serde les quals es troben en el citat Cens de mediadors.

 

Com es desenvolupa el procediment de mediació?


1. Resolució judicial derivant a mediació.


2. Designació de mediador especialitzat per la Cort.


3. Sessió informativa.


4. Sessió constitutiva i emissió de l'Acta Inicial.


5. Desenvolupament de les sessions de mediació.


6. Finalització. Acta Final.
• Acord total o parcial

• Sense acord​

 

Què succeeix si s'acudeix a una mediació contenciós-administrativa i no hi ha acord?


Quan les parts abandonen la mediació o aquesta acaba sense acord, es reprén el procés judicial en la fase en què es trobe.

 

Duració i costos:

 

El procés tindrà una duració màxima de 60 dies i en aquest projecte pilote la mediació contenciós administrativa és totalment gratuïta per a les parts del litigi, independentment dels honoraris que hagen d'abonar als seus advocats.

 

Més informació clica ací. 

 

     

 

                                     

 

 

 

 

 

 

Please reload

Col·laboren:

RSS Feed
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • YouTube Social  Icon
Promoció_Econòmica_Algemesí3.jpg
unnamed.png

© 2020. Agrupació Empresarial d'Algemesí - EMPAL